דף הבית » מה צריך לדעת לפני שקונים דירה מקבלן?
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה מקבלן?
רכישת דירה מקבלן, היא אחת הבירוקרטיות היותר מסובכות בתחום הנדל"ן. רוכש דירה מקבלן, צריך להיות בטוח שכל הכסף שהוא מוציא הינו בטוח, ולכן כל התהליך מרוכב יותר, והעברת הבטחונות נעשית בצורה שונה ואחרת. בנוסף לכך, מי שלוקח משכנתא עבור דירה מקבלן ואינו נותן מייד את כל ההון העצמי (רוב רובם של רוכשי דירות מקבלן), המחיר על הדירה שלו עומד להתייקר בגלל ההצמדה למדד תשומות הבניה.
מה צריך לעשות כדי לבטח את העסקה? איך חותמים חוזה מול קבלן? כל מה שאתם צריכים לדעת נמצא בכתבה הבאה.
הציעו לכם דירה בפרויקט? תבדקו את הקבלן
כדי להכיר את הקבלן שעומד מולכם, על מה שאתם צריכים לעשות, זה להקדיש לכך זמן ולרצות להגיע למסקנות. מה עושים? קודם כל מחפשים עליו מידע בגוגל. דבר שני הולכים לראות בתים ופרויקטים שהוא גמר. חשוב מאוד שתדברו עם דיירים שקנו את הדירה שלהם ישר מהקבלן, כדי לשמוע איך הייתה ההתנהלות מולו במהלך התקופה של הבניה.
הדבר החשוב ביותר שאתם צריכים לברר, זה אם אין נגדו הליכים משפטיים שמעידים על כך שברגע שאתם חותמים איתו על חוזה, הכסף שלכם נמצא בסיכון. יש חברות שיכולות לעשות עבורכם את הבדיקה. אם יש לכם את האפשרות הכלכלית, אנחנו ממליצים לכם לגשת לבקש את עזרתו של עורך דין מנוסה בתחום זה. עורך הדין יבדוק עבורכם בדיוק את כל מה שאתם צריכים לדעת כדי לדעת שהכסף שלכם אינו מונח על קרן הצבי.
האם הקרקע מופשרת לבניה בצורה תקינה?
לפני שאתם מחליטים שהקבלן הזה בסדר, תבדקו מה קורה עם הקרקע. אם יש על הקרקע עוד שיעבודים, לא כדאי לכם להתקרב לעסקה הזו. את זה יעשה עבורכם עורך הדין שממילא אתם חייבים לקחת כדי לבצע עסקת רכישה.
יכול להיות שהקרקע אינה רשומה על שם הקבלן, אבל זה בסדר. שמעתם כבר על עסקת קומבינציה? בעסקה כזו, לקבלן שמוכר את הדירות ובונה את הפרויקט בפועל אין עדיין בעלות סופית על הקרקע. אם הערת האזהרה תקינה עבור עסקת קומבינציה, אין שום בעיה שתגשו לפרויקט הזה.
יש עוד כמה נקודות שאתם חייבים לבדוק, ואפשר לצאת לדרך
לפני שאתם חותמים חוזה, יש לכם עוד רשימה לא מבוטלת של שיעורי בית שעליכם לבצע כדי להיות בטוחים שהכל בסדר עם הפרויקט עליו אתם הולכים לשים את חסכונותיכם.
- לדירה יש מחיר סופי- כאשר קונים דירה מקבלן, קיימים סעיפים רבים הקשורים רק למחיר הדירה, ועל החישוב שלו. לפני שאתם חותמים על חוזה, אתם צריכים לבדוק שתכל'ס אתם יודעים כמה אתם הולכים לשלם את הדירה שלכם (פרט להצמדות למדד, אותן אין איש שיכול לצפות מראש). וכן עליכם לוודא שהמחיר כולל את הכל.
- אסור שיהיו סעיפים שאינם ברורים דיו בחוזה – לפעמים כאשר קבלן רוצה שלא יהיה לכם טענה על תרגיל שהוא מתכנן לעשות לכם, הוא יכתוב לכם בחוזה סעיף מעורפל ורק בבית המשפט לאחר שתגישו נגדו תביעה, הוא יפתח את פיו ויגיד למה הייתה כוונתו בסעיף זה.
- תאריך מוגדר להעברת הדירה על שמכם.
- מה קורה אם יש איחור במסירת דירה – אחרי שכבר יש איחור, אי אפשר לעשות כלום לקבלן. אבל לפני שאתם חותמים, בזמן שהקבלן הוא זה שצריך אתכם (ולא להיפך), תבדקו שכתוב שחור על גבי לבן מה עושים אם יש איחור בתאריך מסירת הדירה.
- שטח דירה – בדקו ששטח הדירה אותו אתם הולכים לקבל, הוא מוגדר וברור. כך שאם חלילה בסוף תגלו ששטח הדירה אינו זהה להתחייבות, תהיה לכם אפשרות לתבוע את הקבלן.
- חניה.
- מפרט מדויק של דירה.
לסיכום,
כאן נתנו רק את הנקודות הבולטות שאתם צריכים לבדוק. בנוסף לכל זה יש עוד בירוקרטיות רבות שאתם חייבים לדעת שהן מסודרות. רוצים לדעת עוד? הקליקו כאן והמומחים של חברת המפתח למשכנתאות אשדוד יהיו לרשותכם.