דילוג לתוכן
חדשות אשדוד

איך תטפלו בדירוג אשראי שלילי?

אחרי ההשקה של מאגר נתוני האשראי, צצו, כמו פטריות אחרי הגשם, גופים המבטיחים "להיפטר" עבורכם מהדירוג השלילי. מה עומד מאחורי ההבטחות, מתי כדאי לחשוד, מהם הדברים שניתן לעשות באמצעות מאגר נתוני האשראי ואילו תוצאות ומשמעויות עלולות להיות למחיקת הדירוג.

דירוג האשראי שכל אחד מאיתנו קיבל, הפך להיות רכיב מרכזי בבקשות האשראי. הדירוג המבוסס על מאגר נתוני האשראי שמנהל בנק ישראל, נקבע על פי המון קריטריונים הבוחנים את יכולת ההחזר של הלווה בהחזרת סוגי חובות שונים, לאורך זמן. כתוצאה מכך, בזמן האחרון אנו רואים צמיחה בחברות המציעות שירות- מחיקה של דירוג האשראי השלילי.

מפניות לבנק ישראל בנושא זה, התברר כי לצד גופים המציעים בדיקה מקיפה מדוע הדירוג שלילי, עם המלצות להתנהלות כלכלית טובה יותר וניהול נכון של חובות, צצו הרבה גופים שפשוט מציעים מחיקה של כל הנתונים הקיימים עליכם במאגר נתוני האשראי.

כדאי מאוד שתדעו שני דברים בהקשר זה: 

הראשון, אם אתם מחליטים שאתם לא רוצים שהנתונים שלכם יופיעו במאגר, אתם יכולים לעשות את זה בעצמכם על ידי פניה לבנק ישראל – אין צורך לשלם לגורם שלישי שיעשה את זה עבורכם. 

הדבר השני שחשוב שתדעו הוא, שלמחיקת כל הנתונים מהמאגר (לא ניתן למחוק רק את השליליים, כלומר גם הנתונים הטובים נמחקים) יהיו השלכות כשתרצו לקבל אשראי. הגוף המלווה לא יכול לקבל עליכם מידע, הוא לא יודע שום דבר על ההתנהלות הכלכלית שלכם אתם לא שקופים בהתנהלות מולו. ולכן, ייתכן מצב בו, בגלל העובדה שהגוף המלווה לא יודע שום דבר עליכם, הוא יעדיף לדחות את הבקשה או לאשר אותה בריביות גבוהות יותר.

עוד נקודה חשובה היא, שאתם נותנים הרשאה לגופים חיצוניים להיכנס עבורכם למערכות ממשלתיות. שימו לב למידע האישי שאתם נותנים להם על מנת להיכנס למערכות. וודאו שהנתונים הניתנים לא יכולים לשמש אותם לכניסה למערכות נוספות.

דו"ח בשנה ללא עלות

התרחבות התופעה בה גופים מציעים לבצע בתשלום פעולות שכל אחד יכול לעשות בכוחות עצמו, בחינם, הובילה את בנק ישראל לפרסם שוב את כל הפעולות אותן תוכלו לבצע באופן עצמאי, בחינם, דרך האזור האישי במערכת (או טלפונית 6194*). 

אילו פעולות ניתן לבצע באופן עצמאי באתר בנק ישראל?

  • הזמנת דו"ח ריכוז נתונים ראשון בכל שנה קלנדרית.
  • הגשת בקשה לתיקון המידע.
  • הגשת תלונה בכל נושא הקשור למערכת.
  • הגשת בקשה להפסקת איסוף מידע פיננסי.
  • הגשת בקשה לחידוש איסוף מידע אחרי הפסקה. 
  • הגשת בקשה להגבלת מסירה של נתונים לגופים מסוימים, עדכון ההגבלה או הסרתה.

יש טעות בדו"ח? אתם יכולים לבקש תיקון

על פי החוק, כל לקוח שאינו לקוח מוגבל, רשאי לבקש להפסיק את איסוף הנתונים לגביו, ובנוסף, כל המידע הקיים ימחק. במידה והלקוח יבקש לחדש את איסוף הנתונים, הנתונים ייאספו ממועד בקשתו והלאה.

במידה וגיליתם טעות בדו"ח, תוכלו לבקש תיקון. הליך תיקון מידע מחייב בדיקה של המידע השגוי אצל המקור שהעביר את הדיווח. על מנת לקצר ולייעל את תהליך התיקון, ניתן לגשת לגורם הרלוונטי ולברר מדוע חלה הטעות. אם למשל מופיע שחזר לכם צ'ק מסיבת אין כיסוי מספיק, ומעולם לא חזר לכם צ'ק, גשו לבנק. אם אותו גוף לא יספק את מלוא התשובות, ניתן להגיש בקשה לתיקון, ישירות ליחידה לפניות הציבור של מערכת נתוני האשראי.

פעלו רק באתר הרשמי של המערכת

התופעה של גופים המציעים לבצע בתשלום פעולות באתרים ממשלתיים המאפשרים לבצע את זה בחינם, היא לא מנת חלקה הבלעדית של מערכת נתוני האשראי. כך שאם תקלידו "הר הביטוח" או "הר הכסף" בגוגל, סביר להניח שתגיעו למודעות של גופים המציעים לעשות את השירות עבורכם, תמורת סכום סמלי כמובן. ישנם גופים השואבים מידע מאתרים כמו "פנסיהנט" ו "גמלנט", כך שחיפוש תמים באינטרנט יוביל אתכם לאתר שלהם ולא לאתר הממשלתי.

לכן, כשאתם מחפשים את האתרים הרשמיים, שימו לב כי בסוף כתובת האינטרנט מופיע gov.il, כך תהיו בטוחים שאתם אכן באתר הרשמי, ולא מוסרים מידע למי שלא צריך לקבל גישה אליו.

יצירת קשר מהירה

פניה מהירה: